Bu hafta sizlerle büyük bir problem haline gelmiş, çok ciddi boyutlara varmış, yaşadığımız depremlerin ve oluşacak depremlerin, bekleneni olmamızın çarelerini bekleyen halkımızın dertlerini siz sayın okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Gelecek depremlerin olgusu realite artık. Bu olumsuz tablo devletin ve yerel yönetimin almış olduğu kat yüksekliği ısrarı ile kesinlikle çözülemez. 4-5-6 katlı binaların yıkılıp yeniden yapılması projesini, halkımızın mağduriyetini kesinlikle önlemez.

99 depremi sonrası komşu illerimizde, ilçelerimizde yeniden yapılan binaların 8-10-12 katlı olmasının tek sebebi zorda olan maliklerin konumunu rahatlatmak, müteahhide de daire imkanını yaratarak, meseleyi kökünden sökerek problem haline gelmiş konuyu ortadan kaldırmanın şeklini oluşturmak.

Tabi bu konuda yapılacak binaların yeni teknolojiyle ve daha fazla ranta fırsat vermemek lazım. 99 Yalova depremi öncesi yapılan 10 katlı binaların zarar görmemesi bu özenli çalışmanın örneğini oluşturuyor bence.

Kat maliklerinin tek problemi müteahhide verilecek meblanın korkusu ve endişesi içinde olması, buna benzer projelerin halka dönük olmaması yüzünden geceleri uykusuz, gündüzleri de psikolojileri bozuk yaşıyorlar.

Saygılarımla.