Merhaba saygıdeğer okurlarım,

Seçilmişlerin seçilmeden önceki şikayetlerinden birisi de Yalovaspor Kulübü meselesi. Bu konu 28 yıl sonra bir daha yeni seçilmiş belediye başkanının inisiyatifinde. Diğer belediye başkanlarının elinde olduğu gibi.

Diyeceksiniz ki belediyemiz bunca sıkıntı içinde bocalarken Yalovaspor’un lokalini gündeme getirmek, zamanlama açısından pek şık olmadı, doğrudur.

Ancak belediye sınırları içinde gayri federe kulüplerimizin spor tesisleri ve lokallerinin çağa uygun yapılıp teslim edilmesi (örnek vermek gerekirse Esnafspor, Coşkunspor, G.O.P spor, Acarspor, Doğuşspor ve Doğanspor) gibi birbirinden değerli kulüplerimize mazisine yakışır bu kıymetli oluşumun içinde profesyonel liglerde Yalova’mızı temsil etmiş Yalovaspor’umuz neden yoktur.

28 yıldır arapsaçına dönen Yalovaspor lokali neden gündeme gelmez onun merakındayım.

Federe kulüplerimizin ihtiyaç açığı kapatılırken, temsil yeteneği kör topal olması da şık olmaz. Birlikte bir arada olabilme imkanı 28 yıl öne elinden alınan birkaç kişinin bu konuya parmak basarak uğraş vermesi de acaba nedendir sorusu da yakışık olmaz.

Yalovaspor Lokali, Yalova’yı seven insanların durağı olmuştu yıllardır. Seçilecekleri tayin etme Yalova’mıza yakışır olmuştu genelde.

Dara düşenlerin, maddi manevi ihtiyaçlarının giderildiği bir mekandı kanımca. Yalovaspor Lokali sadece sportif faaliyetlerle ilgilenmez, spor dışındaki tüm dertlere göğüs verirdi.

Şimdi gelelim bu birlikteliğin bir araya gelmesine mani olanlar var mıdır? Sorusuna cevaben 28 yıldır her belediye başkanlığı dönemindeki siyasilerin duayen bir topluluğun bir arada olmasını sevmez, parça parça, ayrı ayrı yerlerde azınlık görüntüsü onlar için bir seçenektir sanırım.

Tabi böyle bir açıklamayı hayali görüyorsanız neden acaba 28 yıldır Yalovaspor Lokaline birileri sıcak bakmaz, nedendir.

Yalova Şehir Kulübü, duayenlerini 30 kişilik, 40 metre karelik adresi belli olmayan bir konumdadır. Yalovaspor Lokalinin, Yalova Şehir Kulübünün katkıları neden göz ardı edilir, saygıdeğer okurlarım.

Artık ok yaydan çıktı, haftaya Yalova tesislerinin bulunduğu 5 bin metrekare olan arsa Yalovaspor Kulübünün müdür yoksa Yalova Belediyesinin midir.

Yalovaspor Kulübü kendi yerinde nasıl kiracı durumuna düşürülmüştür, kirasını ödemediği bahanesiyle icraya verilerek tahliye edilmesine hangi belediye cesaret etmiştir.

Haftaya görüşmek üzere hoşçakalın.