Daha önce birçok kez ailemin Yalova siyasetindeki yerine dair yazılar kaleme alındı. Bende birçok kez babam Harun Güleç’in siyasi hayatından ve Yalova’nın il oluşu sürecindeki katkısından bahsettim. Babamın başlattığı benim devam ettirdiğim (halen devam ettiğim) siyasi çalışmaları yeğenim Harun Güleç devir aldı.

31 Mart yaklaşırken siyaset mühendisliğine soyunanlar, algı operasyonu peşinde koşanlar peyda olmaya başladı. Bu operasyonları bizim üzerimizden çekmeye çalışanlarda oluyor, olacakta. Aslında başa dönüp bildiğiniz konuları tekrarlamaya gerek yok. Ama bir şeyin altını çizmekte fayda var. 2020 yılında yapılan yolsuzluğu ortaya çıkartsakta siyasi operasyona maruz bırakılan bir kişi olarak, 19 ay boyunca cezaevinde yatan ve ailesinden, çocuklarından mahrum kalan biri olarak, 4 yıl boyunca itibar suikastına uğrayan biri olarak bu işin baş aktörleriyle aynı çizgide olmam asla mümkün değil. Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz misali bende bana yapılan bu haksızlığı asla unutmam, unutmayacağımda. Hesap yeri de seçim sandığı. Hem ben hem ailem hem yol arkadaşlarım hem de bize oy veren onbinlerce Yalovalı yapılan haksızlığın hesabını soracak. Buna hiç şüphem yok.

50 yıldır aynı adreste esnaflık yapan ender işletmelerden biriyiz. Cumhuriyet Caddesi’ndeyiz. Dolayısıyla gelenimiz gidenimiz de bol olur. Malum seçim dönemi birçok aday esnaf ziyareti yapıyor. Nezaket gereği kimseyi kapıdan çevirmiyoruz. Ama bunu kullanmaya çalışanların çabalarının beyhude olduğunun farkında olmalarını isterim.

Ben 2013 yılında CHP çatısı altında siyaset yapmaya başladım. 10 yılı aşkın süredir de büyük bir onurla bunu sürdürüyorum. Bu dönem aday adayı oldum ve parti büyüklerimiz bir başka arkadaşımızı Mehmet Gürel’i aday olarak belirledi. Sayın Gürel, ekibi içerisinde yeğenim Harun Güleç’in yer almasını uygun görerek kendisine teklifte bulundu. Hem benim hem de ailemin bu konuda duruşu da çizgisi de belli. Adayımızda, desteğimizde, kiminle birlikte hareket ettiğimizde belli. 

31 Mart’ta halkın adaleti yeniden tecelli edecek ve hak yerini bulacak.