Kıymetli okurlarımız 4 yıldır süre gelen Yalova Belediyesi davası 28 Aralık’ta sonuçlandı. Bildiğiniz üzere davanın taraflarından bir tanesi de bendim. 4 yıl boyunca ilk ifademden son savunmamıza kadar tek bir şey söyledim suçsuzum ve beraatimi istiyorum. Çok şükür 28 Aralık’ta yıllar önce bitmesi gereken dava son buldu ve tarafıma düzenlenen siyasi operasyon adalet tarafından çökertildi.

4 yıl öncesine şöyle bir gidelim..

Muhasebede çalışan personel arkadaşlarım yanıma gelerek hesaplarda tutmayan bir durum olduğunu söylediler. Konuyu hemen Belediye Başkanımıza aktararak suç duyurusunda bulunduk. Konu daha detaylı olarak incelenmeden el altından basına 23 milyon rakamı paylaşıldı. Oysa ki daha hiçbir tespit yapılmamıştı. Bir kumpasla karşı karşıya olduğumuzu anlasak da adli süreci beklemekten başka bir çaremiz yoktu. Olayla ilgili kişiler göz altına alındıklarında aldıkları talimatı yerine getirerek verdikleri ifadeyle bizi de kendi suç çukurlarına çekiyorlardı.

Her ne kadar bu suçla uzaktan yakından bir ilgim olmasa da siyasi operasyon gereği 19 ay cezaevinde yatmak zorunda kaldım. Bu süreçte 3 tane bilirkişi raporu geldi. Mali olarak kayıtlarım incelendi. Kişi beyanından başka aleyhime kullanabilecekleri tek bir delil yoktu. Tahliye edildim. Süreç devam etti. Aylar yıllar önce bitmesi gereken dava uzatıldı. Her temiz gelen bilirkişi raporu sonrasında bilirkişiler azledildi. Rapor yeniden istendi. Sonuç olarak adalet tecelli etti ve zimmet suçundan aklanarak beraat ettim. Yalova Belediyesi’nin tek kuruşuna dahi el uzatmadığım açıklandı. Aynı şekilde bir kişinin beyanı ile üzerimize atılan evrakta sahtecilik suçunun da iftiradan başka bir şey olmadığı anlaşıldı ve beraat ettim.

19 ay cezaevinde yattım. Bunun bir karşılığı olmasını bekliyorduk. Çünkü eğer ki diğer üzerimize atılan suçlardan da küçük cezalar verilmeseydi bizim birtakım haklarımız olacaktı. Biz alacaklı duruma geçecektik. Bu nedenle yine kişi beyanlarıyla 19 ay yattığımıza karşılık gelecek bir ceza aldık. Önümüzde istinaf süreci var. Oradan da diğer cezaların kaldırılacağına olan inancım tam. Çünkü en başından beri söylediğim gibi ben suçsuzum. Benim suçsuz olduğumu bunu benim siyaseten önümü kesmek için yapılan bir operasyon olduğunu tüm Yalova biliyor.

Yalova Belediyesi Başkanlığı koltuğuna haksız yere oturan kişi her meclis toplantısında, her gittiği ortamda bizi kötüledi. Zimmetle suçladı. Algı yaptı. Oysa ki ilk gün inşallah aklanır görevlerine dönerler demişti. 4 yıl boyunca yürüttüğü algı operasyonu onun samimiyetsizliğini de gözler önüne serdi. Çıkıp özür diler mi hiç sanmıyorum. Peki İl Başkanları ne diyor. Biz bu seçim sürecinde bel altı vurmayacağız. Montaj şeylerle propaganda yürütmeyeceğiz. Kendi ağzıyla itiraf ediyor yapılanların düzmece olduğunu. Yargının adaleti tecelli şimdi sırada halkın adaletinin tecelli etme sırası.

Bugüne kadar hiçbir zaman önüme hangi engel çıkartılırsa çıkartılsın, korkmadım, sinmedim, yolumdan dönmedim. Bedel ödedim ama vazgeçmedim. Çünkü bize yapılan bu siyasi operasyon Yalova halkının iradesini hiçe saymaktı. Halkımızın bize teslim ettiği oylara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu.

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü. Mesleğini özgürce yerine getiren, kalemini satmayan ve tarafsızca yayın hayatını sürdüren tüm basın emekçilerinin günü kutlu olsun.