Hastane Yolunda olan çökme ile ilgili Yalova Valiliğinden açıklama gelmiş, açıklama neticesinde “Hastane hizmet binamız barındırdığı özelliklerle Yalova’nın en güvenli binalarından biri olma özelliğine sahiptir” ifadelerine yer verilmişti. Başlatılan yol çalışmaları neticesinde Valilikten yapılan açıklamaya göre, “Yolun tamir ve bakımı ile ilgili belediye tarafından zemin etüdü çalışmaları tamamlanmış olup, Yalova Üniversitesi ilgili birim öğretim görevlileri ile yapılacak görüşmeler neticesinde yol yapım çalışmaları tamamlanacaktır.” ifadelerine yer verilmişti. 

Güneş Gözlükleri Trendleri! Güneş Gözlükleri Trendleri!

Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (20)Yalova Belediyesine bağlı, alanda çalışma yapan ekipler çalışmalarına başladı. Yalova Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon ekipleri işi yürütüyor. Ekipler, an itibariyle yolları kazarak, var olan kanalizasyon ve su hattını bölgeden çıkarıyor. Yoldaki tüm hat çıkarıldıktan sonra yol tamamen çökertilecek ve kazıklar çakılacak, sonra yol tekrar yapılmaya başlanacak.

Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (17)Peki İstinat Duvarı Ne Olacak?
Hastanenin güvenli yapı olduğunu duyuran Jeoloji mühendisi Osman Kendir ise geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunmuştu. Açıklama ise sanat yapısı olarak geçen kısmın yani İstinat duvarı ile ilgili yaptığı açıklama kısmı şu şekildeydi, “Ancak, söz konusu hastanenin çevresi incelendiğinde ise güney cephesinde heyelan-yer kayması hareketlerinin meydana geldiği ve güneydeki otopark alanını ve dayanma yapılarını tehtid ettiği görülmektedir. Buradaki kaymaların ise hastane hafriyatından çıkan malzemenin gelişigüzel sahaya dökülmesi ile oluştuğu, ileride ise hastaneye ait sanat yapılarını etkileyeceği aşikardır.”  Son olarak özel olarak sorduğumuzda da  “Duvar çökecek kaçınılmaz son yaklaşıyor. Çökmeden söküp yolu yeniden inşa etmeliyiz” ifadesine yer vermişti.  

Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (13)Çok Tehlikeli Sınıf İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Erdoğan Öztekin, Yeni Hastanemiz ve Çevresinde Olağan ve Olağanüstü (Deprem) Durum için Tavsiye Edilen (Yapısal Olmayan) İşakışı İyileştirme önerileri sunmuştu. Osman Kendir’in paylaşımının önemli olduğunu, kulak verilmesi gerektiğini ifade eden Öztekin, izlenilmesi gereken yollarla ilgili gazetemize biz dizi açıklamalarda bulundu. Bu açıkla ise konunun ehemmiyeti ile ilgili şu yönde idi “ Ne yapılacak : Metal Konteyner kasalarına kaya doldurulacak. Yolun karşısındaki taş duvarın dibine aşağıda üst üste iki sıra dizilecek. Arkasınada bir sıra gene konteyner tekrar dizilecek. Böylelikle taş duvarın iksası (=payandalanması) sağlanacak. Bu Afetlerde kullanılan bir teknik. Bu çalışma Hastanenin terminal kavşağında başlayıp, Hastaneye doğru sürdürülüp, bütün alanı kapsayacak. Sonra mevcut yoldaki yumuşak malzeme kepçe kamyon vasıtası ile kaldırılıp uygun sıkıştırılabilir, gözenekli, su sığdırabilecek malzeme serilip, sıkıştırılarak, tıpkı konteyner çalışmasındaki istikamet boyunca yapılacak. Bu sırada fore kazıkta iki sıra yapılacak. Proje stratejisi bu olacak. Bir yandan da eski hastane hazır hale getirilecek.”

Haber: Duygu Saral

Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (19)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (18)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (17)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (16)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (15)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (14)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (12)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (10)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (11)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (9)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (7)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (6)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (5)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (4)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (3)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (2)Yalova Calisma Haber Gazete Istinat Duvar (1)

Editör: Arda Yavuz