2014 yılında seçimlere girerken sağlık konusunda eksiklikleri görmüş yeni bir hastane ihtiyacı olduğunu ve ek olarak Tıp Fakültesi’nin kurulması gerektiğini söylemiştik. Uzun yıllar söz verilsede hastanenin yapımı geciktirildi. Çok bekleyen Yalova halkı kısa süre önce 400 yataklı hastaneye kavuştu. Tıp Fakültesi’nin açılması için yapılan girişimlerde yeni sonuç verdi. 

Hastane yapıldı yapılmasına ama daha temel açma işlemi yapılırken sıkıntılar başladı. Hafriyat toprağını hastane çevresine yığan müteahitin yaptığı bu davranış toprağın yola akarak ağır tonajlı araçlar için yapmış olduğumuz alternatif yolun kapanmasına sebep oldu. O zaman bu toprağın daha büyük sıkıntılar doğurmaması için çalışmaları durdurtmuştuk. Manşetlere sanki hastane yapımına karşıymışız gibi haberler yansıtanlar bugün sus pus.

Devlet Hastanesi yolunun son halini görmeyenler varsa gidip bir görmelerini tavsiye ederim. Çünkü yapılan yatırım yavaş yavaş kayıp gidiyor. Teknik bir kimliğim yok ama olabilecekleri tahmin etmek için teknik biri yada kahin olmaya da gerek yok. Sadece şerit çekip yolu kapamak yeterli değil. Çünkü her geçen gün çökme devam ediyor. Yolun sağlam kalan kısmını emniyet binası tutuyor. O bölge acilen bakanlık nezdinde ele alınmalı ve gerekli çalışmalar yapılmalı. 

Milyonlarca lira harcanarak yapılan Yalova için çok büyük önem arz eden hastanenin göz göre göre zarar görmesine müsaade edilmesin. Her gün binlerce vatandaşımız o hastaneye gidiyor. Şifa bulmak için giden vatandaşlarımızın sağlığının hatta hayatının tehlikeye girmesi en son isteyeceğimiz şey.

Bu konuda çok fazla şikayet var. Vatandaşlarımızda tedirginlik var. Bir gün dahi beklemeden. Bir saniye bile kaybetmeden milletvekillerimizi göreve davet ediyorum.