Yalova’ya yeni bir psikolojik danışmanlık merkezi daha açıldı. Kuruculuğunu Klinik Psikolog İmge Emine Koçak’ın yaptığı ve Klinik Psikolog Betül Begüm Yalçın ile birlikte danışmanlık hizmeti vereceği Mono Psikoloji & Akademi, Bağlarbaşı Mahallesi Şehit Ömer Faydalı Caddesi’ndeki yerinde özel misafirleri ile 28 Ekim Cumartesi günü açılışını gerçekleştirdi. Açılışta, Psikolog Koçak ve Yaçın’ı aileleri ve arkadaşları yalnız bırakmadı. Açılış için danışmanlık merkezine gelen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Yalova Ticaret Odası Başkanı Cemil Demiryürek, hazırlanan kurdeleyi kesti ve hayırlı olmasını diledi.

“Kendimize ait bir ofisimiz olsun istedik”

Klinik Psikolog İmge Emine Koçak ve Betül Begüm Yalçın, açılış sonrası Yalova Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Mono Psikoloji & Akademi’nin açılış süreci ile ilgili bilgi veren Koçak, “Biz uzun yıllar boyunca eğitim alarak ve tamamlayarak klinik psikolog ve psikoterapist olabiliyoruz. Bu eğitimleri tamamlayıp kendimizi yeterli görmeye başladığımız zaman artık kendimize ait bir ofisimiz olması gerektiğini düşündük. Bununla ilgili kuruluş aşamalarına başladık” ifadelerini kullandı. Çalışma arkadaşı Betül Begüm Yalçın ile tanışma sürecini anlatan Klinik Psikolog Koçak, “Ben başka bir danışmanlık merkezinde çalışırken, Begüm daha yeni mezundu ve staj yapıyordu. O vasıtayla tanışmış olduk. Aldığımız eğitimler birbirine paralel olduğu ve terapist olarak bakış açılarımız birbirine benzediği için zorluk çekmedik” dedi.

“İnsan biyopsikososyal bir canlı”

Danışmanlık merkezine isim koyma sürecinden bahseden Klinik Psikolog Yalçın, “İsim süreci çok zor oldu. Kimsede bir şey olmayan bir şey olsun diye aradık. İnsanla ilgili olmasını istedik. “Mono” Latincede tek demek. Psikoterapi birebir, tek yapılan bir şey. İnsana baktığımız zaman biyopsikososyal bir canlı ve diğer insanlara ihtiyaç duyuyor. Ama yaşadığı zorluklara karşı tek başına mücadele etmesi gerekiyor ve bazen yalnız hissedebiliyor. Biz burada psikolog olarak onlara eşlikçi oluyoruz ve baş edebilme becerileri sağlıyoruz. O yüzden tek anlamına gelen Mono’yu tercih ettik” şeklinde konuştu.

“Farklı terapi tekniklerinden faydalanıyoruz”

Danışmanlık hizmeti vereceklerini alanlar hakkında bilgi veren Klinik Psikolog Koçak, “Çok geniş bir perspektifimiz var. Genel olarak bireysel, çocuk, ebeveyn, ergenler üzerine çalışıyoruz. Ama bunun yanı sıra bağımlılık ve yas da var. Bir sürü farklı terapi tekniğinden yararlanıyoruz” ifadelerini kullandı.  Grup terapisi yapacak mısınız sorusuna Koçak, “Planlarımızda var. Belki biz değil ama başka bir uzman, burada grup terapisi uygulayabilir” cevabını verirken, Yalçın, “Ben bağımlılık alanında çalışıyorum. Bağımlılık alanında grup terapisi yapmayı düşünüyorum. Çünkü faydalı oluyor ve ortamımız da müsait. İlerleyen dönemlerde danışanlarımızı artırdıkça ve güvenli bir ortamı sağladıkça böyle bir şey düşünüyoruz” dedi.

“Üniversitelerle ortak çalışmalar olabilir”

Şuan için iki kişi danışmanlık hizmeti vermeyi düşündüklerini söyleyen Koçak, “Tabi ki bizim çalışmadığımız alanlarda dahil olacak meslektaşlarımız olabilir. Böyle şeylere açığız” dedi. İlerleyen zamanlardaki hedeflerinden bahseden Koçak, “Psikoloji bilimine yalnızca danışman ve danışan olarak bakmak istemiyoruz. Belki ileride Yalova üniversitesi ya da farklı üniversitelerle ortak çalışmalar olabilir. Etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Mesela staj programı olabilir ya da bazı psikoloji günlerinde aktiviteler olabilir. Bunun haricinde ebeveynlere destek grupları olabilir. Sanat terapisi alanında destek grupları olabilir. Okuma grupları olabilir. Böyle farklı fikirlerimiz var. Bunları da yavaş yavaş harekete geçireceğiz” ifadelerini kullanırken Yalçın, “Bunun dışında şöyle bir isteğimiz var. Fabrika gibi kurum içerisinde çalışıp çok fazla dışarı çıkamayan insanlar olabiliyor. Burası onların uğrak merkezi olur. Belki aylık, haftalık görüşmeler yapabiliriz. Onların işlerinde kullanabilecekleri oturumlar oluşturup, konuşmalar yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mono Psikoloji & Akademi’de hangi hizmetler veriliyor?

Yetişkin/Bireysel Danışmanlığı

Bağımlılık Danışmanlığı

Yas Danışmanlığı

Ergen Danışmanlığı

Ebeveyn Danışmanlığı

Online Danışmanlık

Mono Psikoloji & Akademi’de hangi terapi teknikleri uygulanıyor?

Bilişsel Davranışçı Terapi(BDT)

İşlevsel Analiz(BDT)

EMDR Terapi

Şema Terapi

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi

Filial Terapi

Attentioner ile Dikkatimi Topluyorum

Özel Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis15yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis14yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis13yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis11yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis12yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis9yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis10yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis7yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis8yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis6yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis4yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis5yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis2yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis3yalova-gazete-mono-psikoloji-acilis

Editör: Arda Yavuz