Siyasetle ilk tanışmam bizzat 1992 yılında olsa da babam Harun Güleç, kentimizin ilçe olduğu dönemde başlamak üzere siyasette yer almış, Yalova’nın il oluşunda görev yapmış bir isim. Yaklaşık yarım asırdır ailem siyasetin içinde dolayısıyla bende gençlik yıllarımdan itibaren bu siyasi hayata bizzat şahit olan biriyim. 

Az öncede dediğim gibi 1992 yılında siyasete atıldım. Halkımıza bizzat hizmet etmeye ise 2009 seçimleri vesile oldu. 2009 yılında babaevi dediğim Demokrat Partiden Belediye Meclis Üyesi oldum. Göreve seçildiğim tüm arkadaşlarım belediye başkanı da dahil olmak üzere istifa edip AKP’ye katılırken tek başıma kalıp halkımızın bana verdiği oylara ihanet etmedim. 2014 yılı seçimleri öncesinde gelen teklif üzerine 10 yılı aşkın süredir üyesi olduğum ve 40 yıl sonra bayrağını Yalova Belediyesinde göndere çektiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldım. 

2014’te 2 kez ve 2019’da yapılan seçimlerde SKM’nin başında yer alarak seçimin kazanılmasında önemli bir rol oynadım. 2 dönem üst üste Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. Aralık ayında mahkemenin verdiği kararla siyasi bir operasyon olduğu resmen tescillenen süreç nedeniyle görevimizden uzaklaştırılarak en ağır bedeli ödettirildim. 

Hiçbir zaman yılmadım çalışmaya devam ettim. 2 yılı aşkın süredir, 200’den fazla kişinin yer aldığı yol arkadaşlarımla ve proje ekibimle çalışmalar yürüttük. Adımız aday olarak açıklansaydı hemen ertesi günden başlamak üzere neler yapacağımızı biliyorduk. Takdir başka bir isimden yana kullanıldı. Adaylığın açıklanmasının üzerinden 15 günden fazla zaman geçti. Bu partiye yıllarını vermiş, çeşitli kademelerde görev almış, birçok seçimde zafer elde etmiş isimler görmezden gelinerek SKM’nin başına DP’den istifa ederek zamanında AKP’ye geçen ekibin getirilmesi yapılan ilk yanlış olarak herkesin dikkatinden kaçmadı. 

Halk arasında hem CHP adayı hem de mevcut belediye başkanı için bazı algılar var. Biri bu algıyı doğru yönetirken diğeri halen gerekli hamleleri yapamıyor. Örneğin ben bu yazıyı kaleme alırken belediye işçilerinin Cuma günü ödenmesi gerek ikramiyeleri halen yatırılmamıştı. Ama algıyı iyi yöneten kişi davullarla zurnalarla sözleşme imzalarken işçilerin tüm alacaklarını günü gününe ödediklerini söyleyerek algı yapıyordu. Buradan konuyu ulaşılabilirliğe bağlayacak olursak. Belediye personelleri adaya ulaşamadıklarını söylüyor. Dolayısıyla bu dertlerini adaya değil bizlere iletiyor. Eğer bu şehri yönetmeye aday olduysanız öncelikle herkes size ulaşabilecek, görebilecek ve temas edebilecek. Vatandaş şuan izliyor ve etüt ediyor. 

Yalova, 14 mahalleden oluşuyor. Sadece merkezden ve belli bir sokaktan ibaret değil. Toplumun her kesimine ulaşmanız gerek. Onun derdini bilmek gerek. Hangi mahallede neye ihtiyaç var bilmek gerek. Gençlerin talepleri ne, emeklilerin ihtiyaçları ne bilmek gerek. Bunlar için çalışmalar yapmak, projeler üretmek gerek. 
Karşınızda 4 yıldır yöneten yıpranmış biri var. Buna göre çalışmalar yapmak gerek. 2 yılı aşkın süredir Yalova’da tek başıma muhalefet ettim. Herkes üç maymunu oynarken vatandaşların taleplerini dile getirdim, yanlışlar karşısında ses yükselttim. Bugün bu göreve talip olanların yapması gerekenlerden bir tanesi de vatandaşa kulak kabartıp ses yükseltmek. 

Yanlış tercihler, yanlış kişiler, özelliklede vatandaşın yıllar önce siyasi mevta yapıp emekliye ayırdığı kişilerden medet ummak sizi de onların yanına emekliye ayırır. Yaklaşık 60 gün var. Söylediklerim birilerinin kulağına küpe olur ve bu doğrultuda çalışma yaparsa 4 seçim kazanma başarısı göstermiş biri olarak başarılı olur diyorum. Yoksa kimse hayal kurmasın…