14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta ülke olarak sandık başına gittik. 14 Mayıs’ta yapılan 28nci dönem Milletvekilliği Seçimlerinde 5 yıl boyunca görev yapacak parlamento üyelerini seçerken tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanlığı için 15 gün arayla ikinci tur için oylarımızı kullandık.

14 Mayıs’ta da 28 Mayıs’ta da Cumhurbaşkanı Erdoğan ipi göğüsleyen isim oldu. 14 Mayıs sonrasında kaleme aldığım köşe yazımda seçim sonuçları üzerinden bir değerlendirme yapmıştım. İlk turu ele aldığımızda 4 adayın yer aldığı seçimde Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki fark 4 bin 061 oy iken, ikinci turda oy farkı 1.413’e düştü.

Yalova’nın 6 ilçesinin üçünde Erdoğan birinci olurken, Merkez, Çiftlikköy ve Çınarcık’ta birinci olan isim Kılıçdaroğlu idi. Çiftlikköy ve Çınarcık 2019 seçimlerinde iş başına gelmiş yönetimler iken, Merkez Belediye herkesin malumu masa başı oyunlarıyla iktidarın eline geçirdiği bir yönetim tarafından idare edilmekte. Yönetilmekte demiyorum çünkü bir nevi kamuoyu yoklaması olan her iki seçimde de görüldü ki vatandaş sözde yapılan hizmetlerden memnun değil. Buda belediyenin yönetilemediğini açıkça göstermekte.

Yalova merkez için seçim sonuçlarını incelediğimizde iki aday arasında Kılıçdaroğlu lehine 2 puanlık bir fark var. Yani vatandaşlar hizmet adı altında yapılan makyajın, göz boyamanın farkında. Bu konuda yerel yönetimi defalarca uyaran yazılar kaleme alsam da oturdukları koltuklarda güç zehirlenmesine uğrayanlar başarısızlıklarını asla görmek istemediler.

2024 yılında 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yönetimi belirlemek üzere sandık başına gideceğiz. Yalova’nın sorunları var ve bu sorunlar çözülmek yerine her geçen gün daha da büyütülüyor. Çözülmeyen, çözülemeyen her sorun kangrene dönüşmeye başlıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin seçmen tercihlerini analiz ettiğimizde de seçmenin de durumun farkında olduğu açıkça belli olmakta.

2009 Yılında Yakup Koçal’la 2014 ve 2019 yıllarında Vefa Salman’la seçim kazanma başarısını göstermiş ve uzun zamandır Yalova siyaseti içerisinde yer alan biri olarak, açık bir şekilde yerel yönetimin vatandaştan geçer not almadığını söyleyebilirim.

2024 yılında yerelde hepimizi hareketli bir seçim takvimi bekliyor. Halkın adaletinin tecelli edeceği, haklıyı ve haksızı tayin edeceği bir seçim hepimizi bekliyor. Yalova halkının önemli demokrasi sınavı vereceği bir seçim olacağı inancındayım.

Sağlıcakla kalın…