31 Mart Seçimlerinin üzerinden 45 gün geçti. Halkımız ülke genelinde olduğu gibi Yalova’nın büyük bölümünde de tercihini değişimden yana kullandı. Ancak az öncede dediğim gibi seçimlerin üzerinden 45 gün geçmesine rağmen değişen sadece makam koltuğunda oturanlar oldu.

Yalova siyasetinde son günlerin gündemi bu olunca her ne kadar bu konuda süreci izlemeyi düşünsemde yorum yapma gereği hissettim. Bir makama talip oluyorsanız burada hedef sadece kazanmak olamaz, olmamalı. Yönetmeye talip iseniz o kurumu talip olduğunuz andan itibaren iyice etüt etmeli artılarını eksilerini yakından bilmeli bu süreçte halkın taleplerine de kulak vermeli vaatlerinizi ona göre şekillendirmelisiniz. Göreve seçildiğiniz andan itibaren süreç boyunca çizdiğiniz yol haritasını uygulamaya geçersiniz. Kuruma hakim olur, hem vatandaşın beklediği değişimi yapar, hemde çalışacağınız ekibinizi doğru belirlerseniz YÖNETİCİ olursunuz. Ama sistemi kendiniz belirleyeceğinize, devam eden sisteme kendinizi entegre ederseniz İDARECİ olursunuz bu da size sadece verilmiş 5 yıllık görev olur. 

Seçimlerin üzerinden 45 gün geçmiş ve vatandaşın beklediği o değişim yapılmamış. Başkan yardımcıları atanmamış. Müdürlerde bir değişim yok. Bütün yetkileri üzerinize almak her şeye hakim olacağınız ve kurumu sizin yöneteceğiniz anlamına gelmez. Siyaset ekip işidir. Öncelikle birlikte yola çıktığınız ve kurum içerisinde ekibinize dahil olacak kadro ile tüm bu işlerin üstesinden gelebilirsiniz. 

45 gün olmuş ve siz hiçbir adım atmamışsınız. Sokakta insanlar konuşmaya başladı. “Demek ki kazanacaklarına kendileri de inanmıyordu. Tamamen şans” diye söylemler herkesin dilinde. Böyle devam ederseniz konuşmalar dedikodular daha da ayyuka çıkar.  

Mayıs meclisi diye empoze edildi değişim tarihi. Mecliste geldi geçti. Beklenen yine olmadı. Ya gereken değişimi yaparsınız ya vatandaş gereken değişimi zamanı geldiğinde yapar. 

SUSUZLUK KAPIDA MI?

Mayıs meclisinde gündemde ki olan bir konuda yapımı devam eden yeni ana ishale içme suyu hattıydı. 4 yıldır projeyi kendine mal eden Cumhur İttifakı da bu mecliste projenin bizim dönemimizde projelendirildiğini resmen kabul ettiler. Bizim başlattığımız bu proje Yalova için hayati önem taşıyor. Hatta şehir içi şebeke de biran evvel hayata geçirilmeli. Ancak proje şu an tam anlamıyla bitmiş durumda değil. Su depolarının yapımının geciktiği mecliste gündeme geldi. 

Geçtiğimiz yaz bazı mahallelerin yüksek kesimlerinde ve köylerimizde su sıkıntıları yaşandı. Bu yazda aynı şeylerin yaşanmaması için bir planlama yapılmadığını gözlemliyoruz. Göreve yeni geldik demek bir bahane değil, olamazda. Onun için bugünden önlemleri almaya başlamalısınız, çok geç olmadan.

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN…

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günüydü. Ülkemizin yeniden kalkınmasının yolu üretimden geçiyor. Tüm çiftçilerimizin gününü kutluyor, hak ettikleri desteği görmelerini yürekten temenni ediyorum.