Değerli okurlarımız;

Hepimizin malumu son günlerde ülkemizin iki önemli gündemi var. Deprem ve seçim..

6 Şubat sabahında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili kapsayan büyük deprem ile güne gözlerimizi açtık. Son açıklanan resmi rakamlara göre can kaybımız 47 bin 932 kişi. Bu rakamın halen artması da söz konusu. Bu da bizlere şunu gösteriyor ki 30 günden fazla bir zaman geçmesine rağmen enkaz altında halen ulaşılamamış yitirdiğimiz insanlarımız mevcut.

Bölgeyi yakından takip ediyorum. Sürekli bilgiler alıyorum. Bizlere aktarıldığı kadarıyla televizyonlardan, aktarılmayanları da sosyal medyadan hepimiz takip ediyoruz. Yapılanlar var yapılmayanlar var. Bunu en iyi bölge halkı biliyor. Şahit olduklarımız üzerinden olumsuz yorum yapanlar ise ya hain ilan ediliyor ya da nankör. Her konuda olduğu gibi bu konuda da eleştirme gibi bir lükse asla sahip değiliz. Bizlere verilen hak ya takdir etmek ya da susmak.

Ancak gelinen noktada görüyoruz ki insanlar artık susmuyor. O korku iklimi geride kaldı. Çünkü insanların içinde yeni umutlar yeşermeye başladı.

Deprem varken seçim yapılmaz diyen iktidar yanlılarına rağmen halkın talebi karşısında iktidar bu kez duramadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukuken şaibeli bir durum olmasına rağmen seçim kararını imzaladı. Hepimiz biliyoruz ki hukuka aykırı da olsa daha önce birçok hukuksuzluğa imza atan (2014 yılında Yalova’da seçimin tekrarlanması gibi) Yüksek Seçim Kurulu, Erdoğan’ın adaylığını kabul edecek. Yani Cumhur İttifakı’nın adayı resmen Erdoğan olacak.

Uzun süredir seçim tarihinin açıklanmasını bekleyen Millet İttifakı geçtiğimiz günlerde sancılı bir süreç yaşadı. Meral Akşener’in çıkışı kriz yaşatsa da Millet İttifakı bu krizi kısa sürede kendi lehine çevirecek şekilde kendi içinde çözdü ve Millet İttifakı’nın adayı da Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Daha önce CHP İl Başkanı geçtiğimiz günlerde de AKP İl Başkanı, Milletvekilli aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. AKP’nin mevcut Milletvekilleri de yeniden aday olduklarını açıkladı. Önümüzdeki günlerde partilerin genel merkezlerinin alacağı ittifak kararları sonrasında adaylık yarışları iyice kızışacak. Bunu neden söyledim. Çünkü İttifaklara göre Yalova’da kartlar dağıtılacağını düşünüyorum. Aday adaylığı süreci başladı. YSK takvimine göre 10 Nisan’da listeler teslim edilecek. YSK’da Nisan ortasında kesin aday listesini açıklayacak. 27 Nisan’da ilk oylar gümrük kapılarında ve yurtdışında kullanılmaya başlayacak.

14 Mayıs akşamında Türkiye ya tek adam rejimine devam diyecek ya da hak, hukuk, adalet diyen yeni bir Cumhurbaşkanına kavuşacak. Tabi diğer bir seçenek daha var. Seçin ikinci tura kalması. O zamanda 28 Mayıs’ta yeniden sandığa giderek bu kez nihai kararımızı vereceğiz.

Sevgi ve saygılarımla…