14 Mayıs’ı geride bıraktık. Milletvekilliği seçimleri tamamlansa da Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tura kaldı ve önümüzde artık 15 günlük yeni bir süreç var. Yapılan ve yapılacak olan seçimlerin ülkemiz için bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.

Gelelim asıl konumuza…

Yaklaşık 2 ay önce OSB ile ilgili bir yazı kaleme almıştım. 2017 yılında kurulmasına rağmen geçen süreçte doğru dürüst bir çivinin dahi çakılmadığını, verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını belirterek birkaç soru yöneltmiştim. Sorularımıza dolaylı yollarla cevap verildi. Ama verilen cevaplardan çok konuyu bizim gibi yakından takip eden birçok kişiden farklı geri dönüşlerde aldım.

Seçimin atmosferinde konuyu yeniden ele almak yerine seçim sonrasında konuyu tekrar gündeme getirmenin daha doğru olacağına inandım.

OSB’de ufakta olsa çalışmalar yapılıyor. Ama sitede bahsedildiği ya da hedeflendiği gibi hummalı bir çalışma söz konusu değil. Konuyu yakından takip eden kişilerden aldığım geri dönüşlerin geneli ufakta olsa yapılan bu çalışmaların resmiyetten uzak yürütüldüğü oldu. İhale süreçlerinin ahbap çavuş ilişkisi ile yürüdüğünü aktardılar.

Yalova Makine İhtisas OSB’nin bir Yönetim Kurulu olsa da başında Yalova Valisi’nin olduğu bir de Müteşebbis Heyeti var. Eminim ki bizim kulağımıza gelen bu tarz bilgilerin onlarında kulağına gidiyordur. Vali beyi bu konuda göreve davet ediyorum. Yapılan işlerde hakka ve hukuka uygun davranılmasın konusunda gereğini yapmaya davet ediyorum.

OSB, Yalova için önemli. Konulan hedefler önemli. Binlerce Yalovalı için ekmek kapısı. Ülkemize katacağı ihracat değeri çok önemli. O nedenle OSB’nin biran evvel hayata geçirilmesi gerekli. Bu konuda hassasiyet göstermeye ve konun takipçisi olmaya devam edeceğim.

Sağlıcakla kalın.