Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimizin 100. yılını vatandaşlar olarak en iyi şekilde ülkemizin dört bir yanında kutlamaya çalıştık.

Günler öncesinden başlayan Anıtkabir ziyaretleri, Selanikte, Atamızın doğduğu eve sadece ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından gelenleri görünce ayrı bir gurur duyduk. Resmi erkanın kararına rağmen bayramı dolu dolu kutlayan tüm yerel yönetimlere ayrıca sonsuz teşekkürler.

Yalova’ya gelecek olursak..

Geçmiş yıllarda yapıldığı gibi 28 Ekim öğleden sonra başlayan ve 29 Ekim’de devam eden kutlamalardan pekte farklı bir organizasyon vardı diyemeyiz. Deprem anıtından, Cumhuriyet Meydanına yürüyüş planlamak sadece yaptık demek için yapılmış bir organizasyon oldu. İnsanları önce anıta sonra topluca meydana yürütmek pekte hoş olmadı. Geçtiğimiz yıllarda ayrıştıran değil, kucaklayan, birleştiren kortejlere hep birlikte imza atmış, kentimizde güzel bir birlik beraberlik örneği sergilemiştik. Bu konuda resmi programı hazırlayanları eleştirirken, daha kapsayıcı ve geniş katılımlı bir organizasyona imza atan CHP yönetimini tebrik ediyorum.

Bu işin bir boyutu. Sadece kortejden ibaret değil kutlamalar tabiki de. Büyük Önder, ne demişti; “Yalova Benim Kentimdir”. Peki biz Cumhuriyetimizin 100. yılını onun kentine uygun bir şekilde kutlayabildik mi? Mesela, bize bıraktığı en büyük mirası Yürüyen Köşk’te bir organizasyon yaptık mı? Hayır. Cumhuriyet Resepsiyonu bir otelde değil de neden Yürüyen Köşk’te yapılmadı mesela!

Resmi araçlar, şehir içi minibüsler, belediye araçları mesela 100. yıla özel olarak giydirilebilirdi yapıldı mı? Hayır.

Yalova Belediyesi kültür sanat etkinlikleri yapıyor ve etkinlik İlber Ortaylı ile başlıyor. İlber hoca, Yalovalıların yoğun ilgi gösterdiği bir isim.  Kapalı Spor Salonunda geniş katılımlı bir etkinlik yapılamaz mıydı?

Örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Keşke bizim düşündüklerimizi başkaları da düşünseydi. Umarım önümüzdeki yıllarda coşkumuzu daha da üst seviyelere çıkartırız.

Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı bir kez daha kutlu olsun.